dilluns, 25 de gener del 2010

Crònica del

III aniversari Riuraus Vius.

Dissabte 23 de gener 2010, es va celebrara l’assemblea anual ordinària de Riuraus Vius. En fer tres anys de mandat de la Junta Directiva, es va presentar la dimissió i es va constituir la nova, que queda de la següent manera: Presidenta, Pepa Cucó; Secretari, Lluís Fornés; tresorer Paco Puig; Vocals: Vicent Pérez, Antoni Alberola, Josep Marqués Costa, Josep Lluís Fornés Noguera.
En la sessió oberta al públic, que començà tot seguit, l’actriu Paqui Noguera va recitar diversos poemes d’Estellés, del Llibre de Dénia, editorial Marina Alta 1981, amb el títol “Sonets amb riuraus”, acompanyada pel membre del grup Al Tall Manolo Miralles.
A continuació, un audiovisual va presentar al públic l’estat de degradació en què es trobava el Gran Riurau del Senyor de Benissadeví i les diverses etapes de restauració, des del mes de maig 2009 a l’actualitat. Activitat que va donar pas a la proclamació com a Soci d’Honor de Riuraus Vius l’Associació de Veïns de Jesús Pobre, pel recolzament que ha fet en tot moment a les reivindicacions de Riuraus Vius quan es va demanar la restauració. La Presidenta, Pepa Cucó els va fer lliurament del pergamí de Soci d’Honor, per la defensa del riurau i també per la lluita que sempre ha dut a favor del paissatge de la població i del medi ambient. Andreu Costa, president de l’Associació de Veïns de Jesús Pobre, va donar les gràcies per la distinció i va manifestar la satisfacció de rebre’l, especialment considerant que l’Associació de Veïns és un organisme molt menut front a l’enorme acció que du endavant Riuraus Vius a “nivell internacional”, va dir, donat que és l’únic organisme en tot el món que es preocupa pels riuraus valencians.
Un altre audiovisual va informar els assistents del viatge que Riuraus Vius va fer al Mas del Fondo, Massarrojos, l’estiu del 2007 per a conéixer el Gran Riurau del Mas del Fondo, sens dubte un dels més grans existents hui en dia i més importants. La seua ubicació en terme municipal de la ciutat capicasal dels valencians encara li afegix més importància per la seua capacitat vertebradora del país. En paraules de la presidenta, Pepa Cucó, es va proclamar Socis d’Honor els germans Cortina Orts, per la conservació del mas, el riurau i l’entorn paissagístic que han sabut conservar. Va arreplegar el pergamí Héctor Cortina Orts, el qual va manifestar l’agraïment de la seua família. I va remarcar que l’espai del riurau que sempre havia servit per a emmagatzemar atifells i deixalles, actualment ha adquirit un caràcter nou: La seua família va celebrar una boda fa unes setmanes al mas, i van usar el riurau com a local del convit, cosa que va resultar tan insòlita com exitosa. També va expressar el seu desig de, només li arribe el temps de la jubilosa jubilació, dedicar-se al tema riurau en cos i ànima.
El Celler de la Marina, de Gata de Gorgos, va parlar per boca de Santi, el seu gerent, que va explicar la greu situació en què es troba el món de l’agricultura en la comarca actualment. I per fer un final més positiu va presentar uns quants vins, excel.lents, elaborats a la Marina Alta, que tot seguit els socis i simpatitzants assistents van passar a degustar, acompanyats de verdures, formatges i coques de la comarca.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Magnífica crònica de l'acte. Si de cas, es podria posar alguna foto. (Ah! N'hi ha versió castellana d'aquesta pàgina?)

 
"); pageTracker._trackPageview();